兆萬另一亮點《點鍋》

冬天點樣少得去打邊爐啊,呢排同老公旺角覓食,發現兆萬中心上面有間開咗冇耐嘅<<點喎>>好值得一試。
img_3449-1img_3405
好彩當日唔使點等,好快就可以入去,新開無耐嘅關係所以裝修都好新淨,座位舒適感覺開揚。

img_3447
img_3406

呢度都好環保又快捷,用電子點單,俾個讚佢先。

img_3411-1.jpg

出邊主要係撈汁同拎嘢飲嘅地方,混醬區都好多料俾你DIY配搭,

img_3408-1.jpg
飲品就當然有個大雪櫃任君選擇啦,款式都蠻多架,而我最鍾意飲嘅就係道地嘅各種樽裝茶系列。

img_3445-1.jpg

先送來《海鮮拼盤》,種類都頗多,有蜆、花甲、海蝦、鯇魚片等,都已經流晒口水。


img_3420.jpg

而打邊爐最緊要係個湯底啦,而我哋就揀咗《四川麻辣湯底》同《冬蟲草花雞湯底》,一面辣辣地,好易入口又惹味,另一面就啱晒我老公食,好香嘅冬蟲草味,有雞又足料。

img_3410.jpg

冬蟲草花雞湯個湯底直情可以用嚟飲。

img_3414img_3415img_3416

試完個湯底,當然要落了落去烚吓烚下,
我哋叫咗個頂級牛肉頸椎、炸魚皮、蝦丸、鯪魚丸、墨魚丸、黑毛豬腩。黑毛豬腩、牛肉新鮮,嫩口,炸魚皮夠脆又唔會太咸,丸類入口彈牙。

img_3419

img_3429

蟹柳、海蝦、魷魚都係我嘅最愛,容易烚熱之餘又新鮮。


img_3427img_3432img_3433

蔬菜類嘅選擇都唔少、冬瓜片、粟米片,蓮藕片、唐生菜、淮山片,食到後期真係要食返多啲菜先至有動力。

img_3425.jpg
img_3424.jpg

甜品有糯米糍送,清一清走口腔嘅油膩感。

img_3443.jpg

留言