♥Rêveur x mina 無矽洗髮新概念の發佈會♥


啦啦啦~甘大包你地估下係咩黎?! 其實係我早前出席左♥Rêveur x mina 無矽洗髮新概念の發佈♥拎番黎既美髮系列!


♥3種洗護系列:
*(綠)豐盈修護 - Rich & Repair
*(紫)補濕亮澤 - Moist & Gloss
*(紅)頭皮護理 - Scalp



EVENT入面有超級靚既Cup cake!!!!!我最愛♥粉紅♥!!!!!
重有不同既小食tim!
 放心我真係唔客氣啦~xddd

食飽飽之後,係介紹同問答環節!之後係一個好有趣的美甲workshop!
我這個粉紅控揀左純pink!!!!

你地睇下襯唔襯!!!!!不過我係第一次貼,都係多得Blogger Yuki Poom♥ 幫忙 XDDD如果唔係我蠢手蠢腳,貼到出年都未貼完 ~哈哈

活動後,我拎左一set♥Rêveur 無矽洗髮系列♥回家用
 
♥特點:
*無矽
*含3大天然果油補濕亮澤成份
*蘊含14種天然植物補濕成份


♥功效:
*為髮絲深層補濕, 提升光澤,
*改善乾枯毛躁, 讓秀髮順滑如絲
*有效抗氧化成份, 讓頭髮更有活力



矽的好處 :
*特性係穩定性好, 而且無毒,
*在醫療衛生方面, 會加入矽油以提高藥物對皮膚既滲透能力
*在機電工程方面, 用於電機; 電器; 電子儀表上, 作為耐溫; 抗蝕及防潮! 化妝品加上矽, 可提高對皮膚既滋潤同保護
*在洗髮產品加上矽, 更為髮絲製造順滑既觸感!!



矽的壞處 :
*張力小及不溶於水不
*若長期使用含矽既洗護產品, 髮絲及頭皮有可能會產生一層屏障
*覆蓋污垢及油脂, 難徹底被清除


平時的洗護產品一般會含矽,所以若長期使用有可能阻塞毛孔, 導致頭痕, 敏感甚至脫髮等問題!!有些人而且太依賴含矽洗護產品,因為他們只是一天不洗頭,就會變得很笠!而個就係太依賴的後果啦!



Rêveur 無矽洗髮水





透明質地較水,帶微香,加水後會有豐盈的泡泡!




Rêveur 無矽treatment







質地超級滑!!!



♥用後感:

用後很清爽輕盈,改善了我乾燥的髮質,有深層補濕, 提升光澤的效果!而且我覺得用後使頭髮有空氣感,讓秀髮更有活力!髮尾貼服了不來,而頭頂有了光澤!



有側面看,看到自然順直的效果呢!



*以上產品由該品牌提供


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

另外我終於開左Fanspage啦~路過的你,入來支持一下吧^^^^  多謝!!!!!!!!!!!

免責聲明:
以上文章純屬筆者對於以上產品的個人感覺, 而效果乃因人而異, 如需協助或獲得更多產品資訊, 請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。



歡迎合作聯絡合作,Event、產品、食品、穿搭分享:

 bduckyuet@yahoo.com.hk







留言